Back

Educatie financiara la scoala noastra – coordonatori scoala, prof. Madalina Neagu si prof. Marian Done

EDUCATIE FINANCIARA

 „ Dacă ţara trebuie să aibă un loc în concertul Europei, apoi nu va putea ajunge prin industrie, nici prin comerț, decât numai prin învățământ.”
Mihail Kogălniceanu.
     In data de 18.10.2022 elevii din clasa a VIII-a sub coordonarea doamnei Director, prof. Madalina Neagu si prof. Marian Done au participat la lectia de Educatie financiara, lectie sustinuta de reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei.
Activitatea a avut loc in Centrul de Documentare si Informare, pe platforma ZOOM. 
 SA VORBIM DESPRE BANI SI BANCI –  Proiect dedicat elevilor din învăţământul preuniversitar.         Inițiat în anul 2011, SVBB este un proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, având ca obiectiv promovarea educaţiei financiare la nivelul învăţământului primar, gimnazial și liceal, prin formarea unui „vocabular” minimal şi înţelegerea unor noţiuni de bază legate de sectorul financiar – bancar. Prin familiarizarea elevilor cu noţiuni economice şi financiar – bancare de bază, se urmăreşte şi formarea unor abilităţi şi deprinderi legate de economisire, credit, bugetul familiei/bugetul personal, investiţii etc. Nu în ultimul rând se doreşte sporirea gradului de înţelegere al elevilor cu privire la rolul şi activitatea băncii centrale, precum şi la aspectele legate de Zona Euro.       Cateva imagini sugestive de la activitate: